Volledig scherm
In Altena kun je volgens Jade Bucholtz binnen tien minuten aan cocaïne komen. © anp

Jade maakt indruk op de politiek van Altena: ‘Drugsprobleem groeit hier met de dag’

WERKENDAM - ,,Als ik wil, kan ik binnen tien minuten aan cocaïne komen. Ik zie jongeren kapot gaan aan de drugs. En het wordt met de dag erger.”

Jade Bucholtz schetste in Werkendam voor de drie gemeenteraden van Altena een somber beeld over de problemen die er in het gebied zijn met drugs. De tijd van vergaderen over het onderwerp is volgens het lid van de jongerenraad Going4OneAltena wel zo’n beetje voorbij 

Namens de jongerenraad deed ze onderzoek. Haar conclusie is dat die zwaar worden onderschat. Ouders en jongeren hebben geen flauw benul hebben wat er speelt en er is te weinig aandacht voor. ,,Tijdens de zeven jaar dat ik op het Altena College zat, heb ik maar één keer voorlichting over drugs gehad door iemand die al twaalf jaar van de drugs af was.”

Excursie naar afkickkliniek

Als het aan haar ligt, komt het onderwerp ieder schooljaar voorbij en gaan scholieren op een confronterende excursie naar een afkickkliniek.

Haar verhaal kreeg applaus van alle partijen. Going4OneAltena komt binnen enkele weken met een concreet voorstel.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”