Volledig scherm

Kindercolleges in Werkendam en Sleeuwijk

WERKENDAM/SLEEUWIJK – Bibliotheek CultuurPuntAltena houdt een vierdelige serie met kindercolleges op woensdag 19 oktober, 2, 16 en 30 november in Werkendam en Sleeuwijk.

De colleges zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Wetenschappers en experts vertellen over een onderwerp. Zij vertellen niet alleen, maar de kinderen mogen ook vragen.

Het eerste college is op woensdag 19 oktober in het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Evides Waterbedrijf geeft een college over water en spaarbekkens in de Biesbosch. Ook kunnen kinderen een mini waterzuivering maken. Het college duurt van 14.00 tot 15.30 uur.

Het tweede college is op woensdag 2 november in Fort Altena aan de Tol 8 in Werkendam. Dit college duurt ook van 14.00 tot 15.30 uur. Adri Burghout vertelt over het dorpje Meeuwen, luchtvaart en illustraties.
College nummer drie is op woensdag 16 november in De Bolder aan de Nanningh Keyserstraat 2 in Sleeuwijk. Dit college vindt plaats rond De Week van de Mediawijsheid. Het thema is Feit, Fake of Filter: Hoe word jij beïnvloed? Ontwikkelingen zoals virtual en augmented reality maken de belevingen nog intenser. Het weten hoe je beelden moet interpreteren wordt steeds belangrijker. Kinderen maken kennis met de HoloLens, Occulus Rift en andere mogelijkheden.

Het laatste college wordt gegeven door Marloes Keizebrink en is op woensdag 30 november. Zij is een alumni aan de St. Joost richting animatie. Ze werkt als 2D-animator en illustrator. Kinderen leren over de basisbegrippen van animatie en gaan hier zelf mee aan de slag. Het college is ook van 14.00 tot 15.30 uur, zoals alle colleges, en vindt plaats in De Bolderik.

Aanmelden voor de colleges is verplicht en kan via deze link.

Waalwijk, Heusden e.o.