Volledig scherm
Carnavalsoptocht Dussen. © Teus Van Tilborg

Klaiendam pakt uit tijdens optocht: 'Het is onvoorstelbaar! Zulke mooie wagens'

DUSSEN - Het kan niet mooier. Een winterzonnetje en veel publiek op het Vredesplein in Dussen als de carnavalsoptocht zich opstelt. En het mag gezegd worden: de Dussenaren of tijdens carnaval de inwoners van Klaiendam, hebben goed uitgepakt. 

Meer wagens en deelnemers dan vorig jaar. Goede verzorgde fraaie wagens waarvan bij een enkele de verf nog te ruiken is. Een stoet van zeven wagens, 18 acts en 275 deelnemers. ,,Het is onvoorstelbaar. Zo veel deelnemers en zulke mooie wagens en loopgroepen. En dat voor zo'n dorpje", zegt spreekstalmeester Hans Zagt, ooit prins carnaval en nu bestuurslid van de carnavalsvereniging.

Hij overdrijft niet blijkt als de stoet zich in beweging zet. Maar voor het zover was moest eerst de sleuteloverdracht van de gemeente Werkendam naar Klaiendam nog plaatsvinden door wethouder John Bakker aan prins Bies d'n Eerste. Het was zelfs nog twijfelachtig of het zou lukken omdat de prins ziek was. Bakker was enthousiast. ,,De wagens worden steeds groter. Het wordt weer fantastisch."

Het thema van de optocht is: 'Krek wak ik wou.' Heel creatief en in veel varianten komt het terug, zowel in de wagens als de loopgroepen. Heel fraai en groot is de wagen van een aantal jongeren: ,,Al elf jaar plezier. Dit jaar met onze elven, ook krek wak wou." 

Het Hollandse weer is eveneens en bron van inspiratie.  ,,Al ist zon, wind, regen of kou, ons mooie Holland is toch krek wak wou." Naast de Dussense deelnemers, waaronder een buurt die al 33 jaar meedoet, is er ook een buitenbeentje. Een groep met een wagen uit Genderen. De vele kijkers langs de route hebben alle lof voor wat ze voorbij zien trekken.

Volledig scherm
© Teus Van Tilborg
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”