Volledig scherm
Het kunstwerk in wording. © Martin Copier

Kunstenaar Copier brengt ode aan scheepsbouwer Concordia in Werkendam

WERKENDAM - Wie aan de Waalkade in Werkendam de hal van de Concordia Group binnenstapt, kantelt tussen lift en trap eerst maar eens de nek.

Zes meter tachtig in de hoogte ontvouwt de portfolio van de wereldwijd opererende scheepsbouwer zich in zwart-wit taferelen, met her en der een vleugje bruin.

Zeven maanden
Zaterdag werd de maritieme ode van formaat onthuld. Rechtsonder prijkt de naam van de man die er zeven maanden van zijn leven in stak: beeldend kunstenaar Martin Copier uit Werkendam.

Realistisch in de details maar speels van compositie laten de vier gestapelde doeken van Copier zich lezen als een bedrijfsreportage in stripvorm.

Boven verwachting
Concordia-eigenaar Chris Kornet toonde zich zaterdag onder de indruk. Copier: „Boven verwachting, zei hij me. Voor de selectie van de taferelen kon ik terugvallen op de plakboeken van zijn vader. Mijn keuze daaruit stemde ik wel met Chris af, maar al die maanden kwam hij niet in mijn atelier. Heerlijk gevoel voor een kunstenaar: zoveel vertrouwen.”

Meer over het kunstwerk van Martin Copier dinsdag in de Langstraat-editie van het Brabants Dagblad

Volledig scherm
Het kunstwerk 'by night', als het blauw oplicht in de bedrijfshal van de Concordia Group. © Martin Copier
Volledig scherm
Martin Copier voor het kunstwerk dat hij maakte voor de bedrijfshal van de Concordia Group. © Jeroen de Jong/Beeld Werkt
Volledig scherm
Het kunstwerk in de bedrijfshal van de Concordia Group. © Martin Copier

Waalwijk, Heusden e.o.