Volledig scherm
© NLDelta Biesbosch-Haringvliet

Maarten van der Weijden start 50 kilometer lange zwemtocht bij Biesbosch Werkendam

WERKENDAM – Twaalf getrainde openwaterzwemmers, waaronder Olympisch zwemkampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman, zijn vrijdagochtend vanuit de Biesbosch vertrokken richting Hellevoetsluis. De zwemmers gaan ruim 50 kilometer in estafettevorm afleggen.

Maarten van der Weijden is rond 07.00 uur in het pikkedonker gestart bij het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam. Ferry Weertman gaat later het water in. Het is de bedoeling dat de zwemmers tussen 19.00 uur en 20.00 uur arriveren in het havenkanaal in Hellevoetsluis.

De zwemtocht symboliseert de verbinding van water en natuur van de Nederlandse Delta, maar is ook ter promotie van Haringvliet Biesbosch. Het natuurpark is namelijk in de race voor de titel ‘Leukste natuurgebied van Nederland’.

12 topzwemmers waaronder Olympisch kampioen Maarten van der Weijden zwemmen vrijdag 14 oktober van de Biesbosch naar het Haringvliet om aandacht te vragen voor het mooiste natuurgebied van Nederland: NLDelta Biesbosch-Haringvliet. www.biesboschharingvliet.nl

Waalwijk, Heusden e.o.