Volledig scherm
Een dronken automobilist reed gisteravond een tankshop binnen en doodde een Nederlander. © HLN

Man (67) uit Sleeuwijk doodgereden bij ernstig ongeluk tankstation België: 'Chaos, paniek en ongeloof'

SLEEUWIJK - Een 67-jarige man uit Sleeuwijk is maandagavond omgekomen bij een zwaar ongeval in België, nabij Drongen. Een stomdronken Belgische automobilist reed in op een winkel van een tankstation aan de E40 richting Brussel. Twee andere Nederlanders raakten zwaargewond, maar zijn buiten levensgevaar.

Het slachtoffer werkte voor het funderingsbedrijf Terracon uit Werkendam, bevestigt een woordvoerder tegenover deze krant. Eén van zijn collega's, een 44-jarige man, raakte zwaargewond. De andere collega, een man van 47 jaar, hield lichtere verwondingen aan het drama over.

De Belgische bestuurder is gearresteerd en moest zijn rijbewijs direct inleveren. Hij heeft de nacht in de cel doorgemaakt en wordt vanmiddag voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

ZIE OOK: Ongeloof om trieste dood Gerrit de Heus (67) bij tankstationdrama: 'Dit verzin je gewoon niet'

Te dronken voor verhoor

De auto stond volgens ooggetuigen aan de pomp en reed om nog onbekende reden met grote snelheid in op de winkel. De chauffeur kwam er lichtgewond vanaf, maar maakte een verwarde indruk. 

Mensen ter plaatse meldden gisteravond al dat hij onder invloed was van alcohol en dat wordt ook door het parket bevestigd. De man was zo zwaar onder invloed dat hij nog niet verhoord kon worden. De verwachting is dat dit in de loop van de middag wel kan gebeuren.

Ooggetuigeverslag

Eén ooggetuige zag het van dichtbij gebeuren. ,,Het was alsof een bom ontplofte, ik maakte me klein en zag hoe rekken en andere brokstukken alle kanten uitvlogen. Het was rampzalig."

,,Na enkele minuten had ik pas door dat het om een wagen ging. En dan zag ik de mensen liggen. Ongelofelijk. Die personen aan de koffiemachines moeten een zware klap gekregen hebben.” 

De kassabediendes waren enorm onder de indruk, zij zagen de wagen aan de pomp en hoorden erna een grote knal. ,,Ik snap het niet'', zegt een winkelmedewerkster. ,,Ik zag hem aan de pomp en voor ik het wist hoorde ik een grote knal en brokstukken overal. Chaos, paniek en ongeloof.''

De politie heeft de beelden van de bewakingscamera’s opgevraagd. Men gaat uit van een tragisch ongeval.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement