Volledig scherm
© Thinkstock

Merwedebrug gaat vrijdag 9 december weer open voor zwaar verkeer

WERKENDAM - De Merwedebrug op de A27 bij Gorinchem gaat vrijdag 9 december om 05.00 uur weer open voor vrachtverkeer. Extreem zwaar verkeer wordt op dat moment nog niet toegelaten.

De 24 belangrijkste verbindingen van de brug zijn dan volgens planning verstevigd met stalen platen. Voor de afrondende werkzaamheden aan de 24 resterende verbindingen moet de brug nog vier nachten worden afgesloten voor zwaar verkeer. Dit inclusief van twee reservenachten. De exacte data zijn nog niet bekend. Deze worden snel bekend gemaakt en zijn afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden. De nachtafsluitingen worden gebruikt om de bouten stevig aan te draaien. Hiervoor mag de brug niet zwaar belast worden.

Voor verkeer zwaarder dan 50 ton met uitzondering van Lange Zware Voertuigen (LZV’s) blijft nog wel een beperking gelden om over de brug te rijden. Dit verkeer mag pas weer over de brug rijden als de laatste nachtwerkzaamheden zijn afgerond.

Scheepvaartverkeer
Tot het einde van de werkzaamheden is slechts één boog beschikbaar voor het scheepvaartverkeer. Na het aanbrengen van alle verstevigingen moeten de steigers, nog worden afgebroken. Alle werkzaamheden zijn naar verwachting eind december/begin januari afgerond.

Volg het laatste nieuws over de Merwedebrug op bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.