Volledig scherm
Archieffoto. © ANP

Mogelijk schoten gehoord in Werkendam, politie houdt twee mannen aan

WERKENDAM - De politie heeft maandagavond op de Sigmondstraat in Werkendam twee mannen (25 en 42 jaar oud) uit die plaats aangehouden. In hun auto werden wapens aangetroffen. Even daarvoor kreeg de politie al een meldingen binnen van mensen die schoten dachten te horen in de buurt van de Havenstraat.

Een van de melders zag rond 20.10 uur een persoon met een wapen in zijn broeksband lopen. Die persoon zou daarna zijn weggereden in een auto. De ingeschakelde politie ging direct op zoek naar de persoon en het voertuig.

Rond 22.00 uur zagen agenten het betreffende voertuig rijden op de Sigmondstraat. Geheel volgens procedure werden de twee inzittenden met getrokken dienstwapens staande gehouden door de politie.

Bij nadere controle van het voertuig trof de politie een mes, een buks en vermoedelijk een luchtdrukwapen aan. Deze zijn samen met de auto in beslag genomen. Bij het fouilleren van de 42-jarige verdachte werden ook nog munitie en een magazijn aangetroffen.

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”