Volledig scherm
Het Landeke in Werkendam. © Teus van Tilborg

Molenaars in Altena houden open dag

ALTENA - De molenaars in het Land van Heusden en Altena hielden zaterdag een open dag. Dat betekende dat alle molens te bezichtigen waren. Watermolens, korenmolens en ook de Amerikaanse windmotor in Genderen.

,,Wij hebben beduidend meer bezoekers gehad dan tijdens de jaarlijkse nationale molendag”, vertelt Wouter van der Beek bij de Oude Doornse molen in Almkerk. Nog niet zo lang geleden is hij in opdracht van de molenstichting Land van Heusden en Altena volledig gerestaureerd. Hij is ook recht gezet. ,,Na die restauratie is hij heel goed gaan lopen.”

De Almkerkse molen valt door zijn ligging in het open landschap goed op. Dat is niet het geval met molen Het Landeke aan de Schans in Werkendam. Deze ontmantelde poldermolen is vanaf de openbare weg niet te zien en is meestal niet te bezichtigen. Omdat dat nu wel kon grepen velen de kans aan een kijkje te nemen. ,,Ik denk dat er wel zo’n honderd bezoekers zijn geweest”, vertelt molenaar Theo de Rooij die voor eigenaresse Yvonne van den Bosch optreedt.

Uit de reacties van de bezoekers blijkt dat ze niet alleen verrast zijn door de uit 1901 daterende molen, maar ook door de omgeving waarin hij staat. Een fraai bomenrijk gebied, pal naast de A27.

Waalwijk, Heusden e.o.