Volledig scherm
© Thinkstock

Nieuwe app leidt bezoekers door de Biesbosch

WERKENDAM - Met een nieuwe app voor mobiele telefoons kunnen bezoekers in de Biesbosch de mooiste routes en plekjes ontdekken.

De app is afgelopen week in gebruik genomen door wethouder Harry Bakker van Drimmelen en dorpshistoricus Rinus Rasenberg. De laatste is bekend van onder meer de film over de Liniecrossers. Het verhaal van deze verzetsstrijders uit de Biesbosch tijdens de Tweede Wereldoorlog is nu nog het belangrijkste in de app, maar de inhoud wordt snel uitgebreid.

De app is een initiatief van het Vrijetijdsplatform Drimmelen, Staatsbosbeheer en de gemeente. De app werkt met locatieherkenning. Wie in Drimmelen rondloopt of in De Biesbosch vaart, krijgt op zijn smartphone een informatieve audiotour langs de mooiste en interessantste plekken. ,,Het doel is om de 'beleefbaarheid van Drimmelen en De Biesbosch te vergroten", zegt wethouder Bakker.

Eenvoudig
De app werkt eenvoudig. De gebruiker wordt varend naar alle plekken geleid die van belang zijn, bijvoorbeeld met het hoofdstuk 'Biesbosch onder vuur'.

De vaartocht leidt langs 21 plekken. Binnen afzienbare tijd wordt op eenzelfde manier de inhoud van de app nog uitgebreid met audiotours rondom het natuurschoon, de historie en de cultuur van Drimmelen en De Biesbosch. De app van IZI Travel is gratis op te halen in de diverse app stores. Daarna kan de tour van Drimmelen en De Biesbosch worden aangeklikt.

Waalwijk, Heusden e.o.