Ingmar Vroege, een van de initiatiefnemers achter de Safeguardapp.
Volledig scherm
Ingmar Vroege, een van de initiatiefnemers achter de Safeguardapp. © foto: Krachtstroom

Nieuwendijkers bouwen app die ouderwetse pieper vervangt

NIEUWENDIJK - Elke maand sluiten ze wel vijf tot tien nieuwe bedrijven aan op hun safeguardapp, de jongens van het gelijknamige Nieuwendijkse bedrijf Safeguard. De jonge onderneming ontwikkelde voor het Amphia ziekenhuis een programmaatje dat de ouderwetse pieper vervangt, en dat blijkt zo goed te werken dat ze er nu de markt mee op gaan.

Ingram Micro in Waalwijk (voorheen Docdata) is inmiddels klant, vertelt Ingmar Vroege (26), een van de initiatiefnemers van de app. ,,Maar ook bedrijven als Aegon, het RDW, en andere ziekenhuizen hebben we inmiddels aangesloten." Bij veel bedrijven loopt het nog als een pilot. ,,Maar de komende weken verwachten we veel contracten te kunnen afsluiten. Ook met andere ziekenhuizen en bouwbedrijven." 

De app van Safeguard laat zien welke bedrijfshulpverleners in de directe omgeving aanwezig zijn. ,,In geval van nood kunnen ze direct worden opgeroepen. De telefoon van de bhv-er gaat dan hard trillen en piepen, ook al staat het toestel op stil." Een hele simpele oplossing, zegt Vroege. ,,Bedrijven gaan naar de website en maken zelf hun app aan. Als ze invullen wie de bhv-ers zijn, worden die vanzelf uitgenodigd. Wij hoeven daar niet tussen te zitten."