Volledig scherm
© anp

Omleiding wegens werk Merwedebrug loopt via de A59

Rijkswaterstaat voert komend weekeinde werkzaamheden uit aan de A27 tussen de knooppunten Gorinchem en Hooipolder. Het grootste karwei is de Merwedebrug bij Gorinchem, waar de slijtlaag aan vervanging toe is.

Al met al betekent dit voor het verkeer een extra reistijd van al gauw een half uur. In het Land van Heusden en Altena zijn bovendien de toe- en afritten Hank (21) en Nieuwendijk (22) afgesloten.

Er zijn twee omleidingsroutes, waarvan de oostelijke ook van invloed is voor de Langstraat en Altena. Het verkeer wordt namelijk omgeleid via Den Bosch; de A15, A2 en de A59. De westelijke route (A15, A16, A59) zal minder impact hebben voor deze regio. Op gele borden en op de infopanelen boven de wegen worden de omleidingsroutes aangegeven.

Voor hulpdiensten zijn de fietspaden van de Merwedeburg nog beschikbaar. De lijnen 120 en 121 van Arriva rijden volgens normale dienstregeling via het westelijk fietspad op de Merwedebrug, hiervoor wordt een pendelbusje ingezet. Tussen Sleeuwijk - Tol – Nieuwendijk – Hank – Raamsdonksveer en vice versa rijdt eveneens een pendelbusje. Het veer Gorinchem-Sleeuwijk vaart extra (zie website Riveer).