Volledig scherm

Omrijden Merwedebrug kost Arriva één ton extra per week

BREDA - De inzet van pendelbusjes die wel de Merwedebrug bij Gorinchem op mogen, kost vervoersmaatschappij Arriva zo'n ton per week.

De provincie Noord-Brabant gaat Arriva steunen om die kosten te verhalen. Dat stelt de Brabantse gedeputeerde Christophe van der Maat in een brief aan de minister. Arriva werd begin vorig week ook getroffen door de plotselinge afsluiting van de oversteek voor verkeer zwaarder dan 3.500 kilo.

Reed de vervoerder de eerste dag van de afsluiting tientallen kilometers om, inmiddels zet ze acht kleine pendelbussen in. Ook op de snelverbinding tussen Breda en Utrecht, waarbij de reis nog steeds via Zaltbommel verloopt, rijden tijdens de spits tien extra pendelbussen.

,,Over de hoogte van alle extra kosten kunnen wij nu nog niets zeggen'', reageert een Arriva-woordvoerder. ,,Als we dat weten, gaan we met Rijkswaterstaat praten."

Van der Maat kaart bij de minister ook de problemen aan die omrijders veroorzaken. Hij vindt dat de route-informatie beter kan en ziet graag dat er meer verkeersregelaars worden ingezet.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug via bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.