Volledig scherm
© Merel van Beers

Onder de Merwedebrug

SLEEUWIJK - Hij wilde het nu wel eens met eigen ogen zien. ,,Je leest zoveel over de werkzaamheden aan de Merwedebrug, maar dit is toch anders", besluit Hans de Bruijn terwijl hij langs de bouwvakkers vaart die druk bezig zijn met het herstellen van de brug.

Met de Bruijn voeren er vandaag nog ruim tweehonderd andere belangstellenden mee met de speciaal georganiseerde rondvaart van Riveer. Rijkswaterstaat was er ook voor tekst en uitleg. ,,Zo'n honderd man werkt hier dagelijks (in ploegendiensten) om de verbindingen van de brug te versterken. Zij moeten in totaal met ruim 3200 bouten zo'n 339 verstevigingsplaten bevestigen", aldus specialist Alwin Nijhuis.

Er wordt 24 uur per dag doorgewerkt om begin december de brug weer open te hebben voor zwaar verkeer. De bouwvakkers moeten de brug van binnenuit verstevigen, maar er was voor de mensen op de rondvaart genoeg te zien. In het water ligt een enorm plateau met machines, materiaal en een flinke schaftkeet voor al die bouwvakkers die de klok rond werken. Interessant om te zien voor mensen zoals De Bruijn, maar ook veel hobbyfotografen kwamen een kijkje nemen, want naast informatie leverde de rondvaart vooral ook veel mooie plaatjes op.

Meer over de rondvaart onder de Merwedebrug in het Brabants Dagblad van maandag 21 november

Volledig scherm
© Merel van Beers

Waalwijk, Heusden e.o.