Volledig scherm
Bij het ongeval kwam maandag een 45-jarige man om het leven. © AD/Michiel Straub

Onderzoek naar dodelijk bedrijfsongeval op schip in Werkendam duurt nog maanden

WERKENDAM - Het achterhalen van de oorzaak van het bedrijfsongeval in Werkendam van afgelopen maandag, waarbij een 45-jarige man om het leven kwam, kan nog maanden duren.

Het kan nog drie tot vier maanden duren voordat duidelijk wordt wat er afgelopen maandag precies is gebeurd bij scheepsbouwer Damen Concordia in de Biesboschhaven in Werkendam. Dat meldt een woordvoerder van Inspectie SZW.

Bij het bedrijfsongeval kwam een een 45-jarige Roemeen om het leven, die woonachtig was in Hardinxveld-Giessendam, zo liet de politie gisteren weten.

De man werd maandagmiddag in de machinekamer onder een kast aangetroffen. Vermoed wordt dat de kast op hem was gevallen en dat hij daaronder bekneld was geraakt en daardoor overleed. Onderzoek van de Inspectie SWZ, de vroegere Arbeidsinspectie, moet duidelijk maken wat er die middag in de machinekamer exact is gebeurd en hoe het kwam dat de kast bovenop hem viel. Zolang het onderzoek nog bezig is, doet de inspectie geen mededelingen.

Emoties

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, de brandweer en de politie kwamen ter plaatse, maar hulp voor de 45-jarige Roemeen mocht niet meer baten. Het bedrijfsongeval zorgde voor veel emoties bij het personeel van Damen Concordia. Werknemers kwamen op het bedrijfsterrein bij elkaar om elkaar te steunen. Ook bij omliggende bedrijven was de schok groot. ,,Het is verschrikkelijk als zoiets gebeurt'', aldus een werknemer van het bedrijf dat tegenover Damen Concordia is gevestigd. Een woordvoerster van Damen Shipyards liet later die dag weten: ,,We betuigen ons diepste medeleven aan de familie en andere nabestaanden en aan de direct betrokken collega's. Wij werken nauw samen met de inspectie om de exacte toedracht boven water te krijgen.''