Volledig scherm
De autobranden in Hank zorgen voor onrust in het dorp. © Mathijs Bertens/ Stuve Fotografie

Politie: autobranden in Hank hebben een hoge prioriteit

HANK - De politie geeft hoge prioriteit aan het stoppen van een serie branden in Hank. Bewoners praten met de gemeente Werkendam over het opzetten van buurtpreventie.

Wat de politie specifiek doet om een eind te maken aan de serie branden in Hank, daar worden geen mededelingen over gedaan. Het gaat om extra surveillances, recherchewerk en toezicht door agenten in burger.

Woordvoerder Willem van Hooijdonk van de politie: „Dat onze acties niet altijd even zichtbaar zijn voor burgers, wil niet zeggen dat er niets gebeurt. We geven hoge prioriteit aan deze zaak, daar mogen de inwoners verzekerd van zijn. Dat bij de laatste autobrand snel kon worden ingegrepen, zegt wel iets over de aanwezigheid van de politie.”

Straatlantaarns
Raadslid Christian Alderliesten van Progressief Altena ziet graag dat inwoners van Hank de overtuiging hebben dat ook de gemeente er alles aan doet om een eind te maken aan de onrust.

Woensdag vroeg hij het college van B en W of het vroeger doven van straatlantaarns in Hank niet ongedaan gemaakt kan worden. Burgemeester Yves de Boer liet weten dat niet echt als een oplossing te zien. „De laatste in brand gestoken auto stond pal onder een brandende lantaarnpaal.”

Extra toezicht
Volgens De Boer wordt op meerdere fronten tegelijk actie ondernomen. „Er is extra toezicht van de politie. Onze boa doet meer in Hank dan gebruikelijk. Sociale media worden ingezet om voor extra alertheid te zorgen. Er is ook begeleiding aangeboden om buurtpreventie op te starten. Inmiddels is een bewoner gevonden die als beheerder wil optreden voor een whatsappgroep, zodat buurtgenoten elkaar kunnen waarschuwen. En er komt binnenkort een gesprek over mogelijkheden voor het opstarten van buurtpreventie.”

Waalwijk, Heusden e.o.