Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Politie stuurt nu aan zuidkant vrachtwagens al voor Merwedebrug van A27

* UPDATE 09.19 UUR * GORINCHEM - De politie heeft de controle op de A27 ter hoogte van Gorinchem omgedraaid: nu is aan de zuidelijke kant één rijstrook afgesloten en wordt vrachtverkeer nog voor de Merwedebrug van de weg gestuurd. Voor negen uur deed de politie dit aan de noordkant.

Door de afsluiting van die ene rijbaan is nu een file ontstaan op de rijbaan Breda-Utrecht, rond 9.30 uur stond er vanaf Hank ongeveer acht kilometer.

Voor de wissel uur stond de file aan de noordelijke kant van de Merwedebrug, tussen Lexmond en Gorinchem stond ongeveer zeven kilometer. Ook op de A15 ter hoogte van Gorinchem was het druk. Tevens leek het volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) op de A16 als alternatieve route voor de A27 wat drukker met vrachtverkeer.

Rustiger
Volgens woordvoerder Patrick Pothuizen van de VID is woensdag normaal al een rustigere dag op de Nederlandse snelwegen. Wat het effect is van de afsluiting van de Merwedebrug voor vrachtverkeer, zal volgens hem vooral op donderdag moeten blijken.

Pothuizen snapt overigens niet dat ook bussen zouden worden geweerd, aangezien het verbod voor de brug alleen zou gelden voor vrachtverkeer dat zwaarder is dan 3,5 ton. Ook personenvervoer als bussen, campers en auto's met aanhangers die zwaarder zijn, zouden er wel gewoon overheen mogen.

Waalwijk, Heusden e.o.