Volledig scherm
Bloemen voor een studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht. In het huis is de 24-jarige Laura Korsman om het leven gebracht. © Sem van der Wal

Politie: Verdachte dood Werkendamse Laura is ex-vriend; studente kreeg eerder al alarmknop

UTRECHT/WERKENDAM - De 31-jarige Nieuwegeiner  die verdacht wordt van de dood van de 24-jarige Laura Korsman heeft eerder deze maand vastgezeten vanwege stalking van zijn ex-vriendin. Het Openbaar Ministerie legde hem een contact- en locatieverbod op. Korsman kreeg een alarmknop  uitgereikt om de politie te kunnen inschakelen. 

Dat heeft de politie donderdagavond bekendgemaakt.

Het is onbekend of Korsman de alarmknop heeft kunnen gebruiken. De politie zoekt camerabeelden die meer duidelijk kunnen maken over de toedracht. De politie bevestigt dat de Nieuwegeiner de man is die de afgelopen dagen al door bekenden werd aangeduid. Hij werd woensdag na een achtervolging in Nieuwegein aangehouden.

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”