Volledig scherm

Raad van State ziet geen probleem in bedrijfje aan De Baan in Dussen

DEN HAAG/WERKENDAM/DUSSEN – De Dussense ondernemer Pieter Verschure mag van de Raad van State een handel- en reparatiebedrijfje in kleine landbouwmachines aan De Baan drijven, zo blijkt woensdag uit een definitieve uitspraak.

Verschure kan opgelucht adem halen, maar hij heeft niet het onderste uit de kan gekregen. Naast een bedrijfsbestemming wilde hij ook een mogelijkheid om de oude schuur te vervangen door een groter gebouw. Maar dat gaat niet door. De Raad is het eens met de beperkingen die de Werkendamse gemeenteraad aan Verschures bedrijf heeft gesteld. Immers, de schuur ligt op tien meter afstand van de dichtstbijzijnde woning van buurfamilie Mulders. Uitbreiding zou de overlast alleen nog maar vergroten en dat wilde Werkendam niet. De Raad van State is het daarmee eens.

Toch zullen de buren van Verschure minder blij zijn. Buurman Ton Mulders had gehoopt dat de Raad van State alsnog een streep door de bedrijfsbestemming voor een oude boerderijschuur aan De Baan zou halen. De Raad wijst zijn bezwaar van de hand en stelt dat Verschure alleen in de loods een bedrijf mag hebben.

Waalwijk, Heusden e.o.