Volledig scherm
De gebeten reegeit ligt langs de Bandijk. © Cors Aantjes, boswachter beheer bij Staatsbosbeheer

Reegeit afgemaakt na beten loslopende hond in Werkendamse Biesbosch

WERKENDAM - Een reegeit is zondag afgemaakt, nadat het dier was gebeten door een loslopende herdershond. Het gebeurde aan de Bandijk in de Werkendamse Biesbosch.

Volledig scherm
Twee mannen kalmeren de reegeit na het bijtincident. © Cors Aantjes, boswachter beheer bij Staatsbosbeheer

Boswachter Jacques van der Neut deelt de gebeurtenis op het boswachtersblog. ,,Een loslopende herdershond achtervolgt een reegeit over de Bandijk bij Werkendam, waarbij de vluchtende reegeit het langs de weg staande raster niet in de gaten heeft en er keihard tegenaan klapt. De hond duikt onmiddellijk op de in het gaas verstrikte reegeit en bijt haar diverse malen. Om het gebeten dier te kalmeren, houden een boswachter en een medestander haar vast, maar helaas mag het allemaal niet baten. Er zit niets anders op dan de coördinator valwild te bellen en hij verlost de gewonde reegeit kort daarop uit haar lijden", zo schrijft Van der Neut.

Na het bijtincident verdween de hond uit het zicht. 
Een boa van Staatsbosbeheer heeft nog naar de bewuste hond gezocht, maar kon deze niet meer vinden. “Waarschijnlijk is het een hond van een stel wandelaars die door dit gebied liep”, zo vertelt de boa op het boswachtersblog.

Aanlijnen

Ruim een halfjaar geleden riepen boswachters baasjes op om hun viervoeters aan te lijnen in de Biesbosch.

Waalwijk, Heusden e.o.