Volledig scherm
© Stock.xchnge

Regenboogschool Nieuwendijk werkt aan plan voor beter onderwijs na inspectie

NIEUWENDIJK - De Regenboogschool te Nieuwendijk is bezig met het samenstellen van een plan van aanpak om het onderwijs op de school naar een hoger niveau te tillen. Aanleiding hiervoor is het kwaliteitsonderzoek dat de onderwijsinspectie heeft uitgevoerd op grond van de tegenvallende resultaten op de eindtoets voor het basisonderwijs.

De onderwijsinspectie heeft op 20 september een kwaliteitsonderzoek uitgevoerd op De Regenboog te Nieuwendijk omdat er op de school de afgelopen drie jaar laag gescoord werd op de eindtoets en kende de school het predikaat 'Zeer zwak' toe.

Naar aanleiding van het rapport van de inspectie heeft de school externe hulp ingeroepen van de Raad van het Primair Onderwijs (PO-raad). Die heeft een analyse gemaakt en een aantal concrete aanbevelingen geformuleerd. Op basis van deze aanbevelingen werkt de school nu aan een plan van aanpak. Op korte termijn wordt het plan op een informatieavond toegelicht. Ouders kunnen dan ook vragen stellen over het inspectierapport.

De inspectie houdt verscherpt toezicht tot de kwaliteit van het onderwijs weer helemaal op orde is.

Waalwijk, Heusden e.o.