Volledig scherm
© Thinkstock

Roep om regels huisvesting arbeidsmigranten in Werkendam

WERKENDAM - Progressief Altena in de gemeente Werkendam wil duidelijke afspraken en regels rond de huisvesting van arbeidsmigranten. Als er plannen zijn om kamerverhuur mogelijk te maken in een bestaande 'gewone' woning, moet de buurt daar vanaf het begin bij betrokken worden, aldus de partij.

Progressief Altena haakt met de vragen aan het college aan op de discussie in de Aalburgse gemeenteraad over de huisvesting van arbeidsmigranten. Aalburg gaat regels opstellen, omdat de huisvesting nu nog wel eens problemen opleveren zoals geluid- of parkeeroverlast. In Aalburg zouden zo'n 50 adressen zijn waar arbeidsmigranten wonen. Progressief Altena wil ook voor de situatie in Werkendam dergelijke gegevens hebben. 

Last

Progressief Altena wil ook weten welke gevolgen de ombouw van woningen voor kamerverhuur heeft voor de kansen voor starters op de woningmarkt. De oppositiepartij is benieuwd of in Werkendam voorvallen zijn geweest waarbij de buurt last had van het feit dat bestaande woningen zijn omgetoverd tot panden voor kamerverhuur. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”