Volledig scherm
De veerpont raakte flink beschadigd door de aanvaring met het binnenvaartschip. © Ricardo Smit

Schipper veerpont schuldig aan aanvaring met binnenvaartschip

WERKENDAM - De schipper van de veerpont die twee weken geleden tegen een binnenvaartschip botste op de Merwede bij Werkendam, is schuldig aan de aanvaring.

Dat meldt de politie desgevraagd. De schipper op de pont van Riveer had voorrang moeten verlenen aan het binnenvaartschip, maar deed dat om nog onduidelijke redenen niet. Hem wordt volgens de politie verweten niet oplettend genoeg te zijn geweest.

Het onderzoek naar de aanvaring is bijna afgerond. Tegen de schipper, die zelf ook gewond raakte, is proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk resulteert dat in een boete. ,,Dat beslist het openbaar ministerie'', zegt Ed Kraszewski van de landelijke politie-eenheid.

Laatste oversteek
Aan het begin van de avond op donderdag 17 november botste het binnenvaartschip vlakbij Werkendam met de veerpont, die op dat moment bezig was aan de laatste oversteek van die dag, van Hardinxveld-Giessendam naar Werkendam. Niet alleen de schipper van de pont, ook een andere medewerker van veerdienst van Riveer en een passagier raakten lichtgewond. Zij konden na een korte behandeling dezelfde avond nog naar huis.

Riveer heeft nog niet gereageerd op het nieuws, want het bedrijf heeft het proces-verbaal nog niet ontvangen, zo laat bedrijfsleider Johan Hania weten.

De veerboot Gorinchem X, voor wandelaars en fietsers, wordt momenteel hersteld op de werf van Damen Shipyards in Hardinxveld-Giessendam. Zodra de reparatie is afgerond gaat de pont weer in de vaart. Dat zal nog minstens enkele dagen duren.

Waalwijk, Heusden e.o.