Volledig scherm
© ANP/ Robin van Lonkhuijsen

'Seksvideo Chantal geüpload vanaf middelbare school'

WERKENDAM - De seksvideo van Chantal uit Werkendam is naar alle waarschijnlijkheid vanaf een computer op een middelbare school in Noord-Brabant op het internet gezet. Dat meldt de Telegraaf dinsdag op basis van eigen onderzoek naar het IP-adres van de vermoedelijke dader dat Facebook dinsdag heeft vrijgegeven.

Het IP-adres is in gebruik bij het bedrijf IT-Workz, dat ICT-diensten verleent aan scholen in onder meer Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom van ROC West-Brabant. Onduidelijk blijft wie het filmpje online heeft gezet. Directeur van IT-Workz Jan Broeken zegt tegen de Telegraaf er werk van te maken om te achterhalen wie vorig jaar het IP-adres heeft gebruikt.

Dinsdag maakte Thomas van Vugt, de advocaat van Chantal, al bekend dat het ip-adres van de vermoedelijke dader 'naar alle waarschijnlijkheid' is aangetroffen. ,,We weten nu in ieder geval vanaf welke computer het bewuste facebookaccount is aangemaakt en gaan vanaf hier verder onderzoek doen'', aldus Van Vugt.

Het seksfilmpje werd in januari vorig jaar op Facebook geplaatst. Het is gemaakt door de ex van Chantal, maar hij ontkent dat hij het op de website heeft gezet. Het filmpje is veel bekeken en verder verspreid.

Waalwijk, Heusden e.o.