Volledig scherm
Rijkswaterstaat ging bij een schip aan boord, omdat het in de weg lag. Dat gebeurde in de Biesboschhaven voor Werkendam. © Gezagvoerder Tjeerd/Rijkswaterstaat

Slapende schipper gewekt omdat schip in de weg ligt

WERKENDAM - Rijkswaterstaat heeft donderdagochtend vroeg een schipper van zijn bed gelicht, omdat zijn vaartuig in de weg lag. Andere schepen moesten uitwijken. 

Dat gebeurde bij de Biesboschhaven voor Werkendam, meldt gezagvoerder Tjeerd. Een binnenvaartschip sloeg alarm dat er een ankerligger in het vaarwater lag, waarvoor moest worden uitgeweken. Rijkswaterstaat kreeg de schipper telefonisch niet te pakken, waarna besloten werd om aan boord te gaan.

Volgens de gezagvoerder schrok de schipper. 'Raar wakker worden. Inmiddels ligt zijn schip netjes voor anker', meldt de gezagvoerder op Twitter.

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”