Volledig scherm
De Merwedebrug. © ANP

Twee rijstroken Merwedebrug vanaf zaterdag in beide richtingen geopend

WERKENDAM - Automobilisten die richting Breda over de Merwedebrug rijden, kunnen vanaf zaterdag gebruik maken van twee rijstroken. Dat betekent dat vanaf dan in beide richtingen twee rijstroken geopend zijn.

Het was de bedoeling de twee rijstroken in zuidelijke richting vrijdag voor de ochtendspits open te stellen. Rijkswaterstaat moest dit uitstellen omdat de ondergrond naast de weg niet stevig genoeg was voor het plaatsen van de benodigde verkeerssystemen .

Verkeer op de A27 richting het zuiden moet vrijdagavond wel rekening houden met hinder door de grondwerkzaamheden om de mobiele rijstrooksignalering te kunnen plaatsen. Hierdoor is vrijdag vanaf 19.00 uur tussen verzorgingsplaats Scheiwijk en de Merwedebrug voor al het verkeer maar één rijstrook beschikbaar.

Rijkswaterstaat heeft de maatregelen rond de Merwedebrug aangepast voor een vlottere doorstroming van het verkeer en een veilige werkomgeving voor de mensen die het vrachtverkeer wegleiden. Zwaar verkeer mag nog niet over de Merwedebrug.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug via bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.