Volledig scherm
De veertaxi. © AD/Anja Broeken

'Veerdienst Werkendam zal altijd geld kosten'

Het behouden van de veerdienst in Werkendam zal nooit kostendekkend zijn, maar dat is geen reden om de lijnen te schrappen. Dat schrijven de fracties van AltenaLokaal en het CDA in Werkendam. 

Morgen worden er 2.500 handtekeningen aan burgemeester Yves de Boer overhandigd. De petitie pleit voor het behoud van de veerdienst tussen Werkendam en Gorinchem. Die dreigt te verdwijnen, nu de provinciale subsidie á 300.000 euro per jaar is gestopt en zowel Werkendam als Gorinchem, Woudrichem en Hardinxveld-Giessendam geld bij moeten leggen om de onderlinge veerverbindingen in stand te houden.

Elektrisch varen

,,Deze veerverbindingen zullen nooit kostendekkend zijn en er zal dus altijd geld bij moeten. Maar dat geldt ook voor alle anderen openbaar vervoersvoorzieningen. Het is een prachtige voorziening voor onze inwoners en die mag best geld kosten.'' 

De veerverbinding biedt ook kansen, zeker nu er plannen zijn om elektrisch te gaan varen, schrijven de fracties; dat zou lagere brandstofkosten én subsidies kunnen opleveren. ,,En met het steeds maar uitstellen van de aanpak van de A27 lijkt het mij niet verstandig nog meer mensen met de auto over de Merwedebrug te sturen'', voegt CDA'er Otto van Breugel toe. ,,Veerverbindingen zijn een mooi alternatief voor de file.''

Werkendam moet dit jaar 175.000 euro bijleggen om de veerverbindingen te houden. Volgend jaar loopt die rekening op tot zo'n 200.000 euro.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.