Volledig scherm
© Thinkstock

Verkeer rondom Merwedebrug loopt weer vast

* UPDATE 08.00 UUR * WERKENDAM – Met al vanaf zes uur een kilometerslange file op de A27 aan de zuidkant van de Merwede en vastlopend verkeer op de wegen rondom de brug, lijkt het voorgevoel van de Verkeersinformatiedienst (VID) te gaan kloppen. De VID verwachtte donderdagmorgen grote problemen vanwege de politiecontroles in de omgeving en raadt weggebruikers daarom aan de A27 bij Gorinchem te mijden.

Sleeuwijk had donderdagmorgen al te maken met een grote verkeersdrukte. Omrijders voor de Merwedebrug zorgen ook voor files op andere routes: op de A16 van Breda richting Rotterdam stond om 08.00 uur zes kilometer file voor de Moerdijkbrug.

Het verkeer kreeg na woensdag al meteen te maken met flinke vertragingen, ook op de omleidingsroutes. De vertraging woensdag tijdens de avondspits liep op tot ruim twee uur en rond half tien stonden nog steeds automobilisten in de file op de A27.

Verkeersregelaars
Rijkswaterstaat zet tot vrijdag verkeersregelaars in om vrachtwagen- en buschauffeurs te wijzen op de goede omleidingsroutes nu de Merwedebrug tussen Sleeuwijk en Gorinchem voor hen verboden terrein is. Dat meldde een woordvoerder van de gemeente Werkendam woensdag. Zwaar verkeer wordt bij de afslag Sleeuwijk/Werkendam van de A27 geleid.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug via bd.nl/merwedebrug.

Volledig scherm
Vroege drukte in Sleeuwijk © VID

Waalwijk, Heusden e.o.