Volledig scherm
De Merwedebrug. © ANP

Vijf bouwvakkers Merwedebrug onwel geworden; steigerbouw stilgelegd

SLEEUWIJK- Rijkswaterstaat heeft de steigerbouw bij de Merwedebrug bij Gorinchem stilgelegd. Medewerkers werden onwel tijdens de bouw van de constructie onder de brug bij de A27.

Vijf bouwvakkers kregen dinsdagavond klachten die varieerden van een raar gevoel, een verdoofd gevoel in de tong en een zere keel. Zij werden van de brug gehaald en aan de wal in Gorinchem onderzocht. Zij konden na dat medisch onderzoek ongedeerd naar huis. Omdat niet duidelijk is waardoor de klachten zijn ontstaan, heeft Rijkswaterstaat in overleg met de Arbeidsinspectie de bouw stilgelegd. Die laatste probeert te achterhalen wat de oorzaak van de gezondheidsklachten is. Tot die tijd wordt er onder de brug niet gewerkt.

Overige werkzaamheden
Rijkswaterstaat meldt dat verdere voorbereiding voor de renovatie van de brug, zoals het maken van de stalen platen die op de zwakke plekken moeten komen te zitten, gewoon doorgaat.

Vrachtverkeer
De Merwedebrug bij Gorinchem is sinds ruim twee weken afgesloten voor alle vrachtverkeer zwaarder dan 3.500 kilo. Het verbod voor vrachtverkeer werd ingesteld nadat technici begin oktober haarscheurtjes in de brug aantroffen.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug op bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.