Volledig scherm
Een foto van Laura Korsman bij het condoleanceregister, dat voor haar werd neergelegd bij de deur van haar studentenhuis in Utrecht. © AD

Voorarrest verdachte moord Laura Korsman met twee maanden verlengd

WERKENDAM - De 31-jarige man uit Nieuwegein die ervan wordt verdacht studente Laura Korsman uit Werkendam op 11 juli te hebben gedood, blijft nog zeker twee maanden in de cel. Zijn voorarrest is vandaag met zestig dagen verlengd.

De verdachte staat bekend als dj Sam G., maar heet in werkelijkheid Zamir A. Hij had een verbod om zijn ex-vriendin Laura op te zoeken en bij haar in de straat te komen, omdat hij haar na het verbreken van de relatie bleef lastigvallen en bedreigen. Hij had daarvoor eind juni zelfs drie dagen in de cel gezeten.

Laura Korsman kreeg ook een alarmknop om de politie te waarschuwen als haar ex haar toch zou lastigvallen.

 In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 juli negeerde de verdachte  vermoedelijk dat verbod. De 24-jarige verpleegkundestudente werd dood in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in Utrecht gevonden. Niet veel later werd Zamir A. in Nieuwegein na een achtervolging opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood op zijn ex. Hoe ze om het leven is gebracht is nog niet bekendgemaakt.  

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”