Volledig scherm
Het convenant wordt door de deelnemende partijen ondertekend. © Teus Van Tilborg

Vroeg Eropaf : gezamenlijk aanpak schuldhulpverlening in Altena

ALMKERK - Bestuurders van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben dinsdag met de woningcorporaties Woonlinie, Woonservice Meander, Land van Altena en de maatschappelijke instellingen Trema en Juvans een convenant afgesloten om gezamenlijk de schuldhulpverlening in Altena aan te pakken. 

Met het project 'Vroeg Eropaf Altena' wil men er zo vroeg mogelijk bijzijn als schulden ontstaan. Primair richt men zich daarbij vooral op bewoners van huurwoningen. Vandaar dat volgens wethouder Paula Jorritsma het zo belangrijk is dat de corporaties meedoen. ,,Die komen letterlijk achter de voordeur en leren de mensen kennen." 

Daarom ook vindt ze het goed dat ook het maatschappelijk werk meedoet. Kortom een bundeling van krachten. ,,Als er sprake is van twee maanden huurschuld stappen we erop af en vragen of er hulp nodig is. Het project maakt onderdeel uit van armoedecompact van de drie gemeenten."

Van zowel de corporaties als het maatschappelijk werk wordt positief op het project gereageerd vooral omdat men nu er vroeg bij kan zijn om eventuele schuldproblemen op te lossen. Ervaringen elders hebben aangetoond dat het werkt; dat oplossingen worden bereikt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement