Volledig scherm
© COR DE KOCK

Vuurwerkslachtoffer (96) wordt volgens buren vaker gepest

WERKENDAM - Het zware vuurwerk dat afgelopen woensdagavond op de Lozestoep in Werkendam ontplofte, zette de schuur van de 96-jarige bewoner in lichterlaaie. De bejaarde man werd door twee overbuurmannen op tijd uit zijn woning gehaald. Hij logeert de komende week bij zijn zoon in Oostvoorne.

Getuigen verklaarden dat een 43-jarige man een pvc-pijp vol vuurwerk had gebonden aan een paaltje vlak bij de woning van de bejaarde man. De ontploffing was dusdanig dat ramen in de buurt trilden en vuurvonken in het rieten dak van het schuurtje van de bewoner sloegen. De man werd later aangehouden in zijn woning. 

Na de klap laaiden de vlammen op. De schuur moet als verloren worden beschouwd. Ook de auto van de man raakte zwaar beschadigd.

De bewoner werd door overbuurman Goof Damen (49) en een andere buurman uit zijn huis gehaald. ,,Ik liet de hond uit en hoorde die knallen en kort daarna zag ik die vlammen. Wij zijn er naartoe gerend. Terwijl mijn buurman de brandweer belde, ben ik op de deur gaan bonken. Gelukkig was hij beneden televisie aan het kijken en lag hij niet al in bed, want dan was het een stuk lastiger geweest om hem uit huis te krijgen.''

Het was nog een geluk dat de oude man sowieso reageerde, zegt Damen. ,,In het weekeinde is hij vaak de dupe van kleine pesterijen. Dan bonken ze op zijn ruit als ze na het stappen naar huis lopen, of ze bellen aan. Omdat ik riep dat er brand was, deed hij open en wist hij dat hij niet in de maling werd genomen.''

Kalm

Goof nam de man mee naar zijn eigen huis waar hij wachtte tot zijn zoon uit Oostvoorne hem op kwam halen. ,,Hij was er heel kalm onder'', verbaast Damen zich nog steeds. ,,Het is ook een heel krasse man hoor, je zou hem echt niet 96 geven. Hij maakte grapjes en zat zelfs met zijn iPhone te spelen. En toen ik het telefoonnummer van zijn zoon vroeg, wist hij dat zonder haperen op te noemen. Hij zei wel dat hij verwachtte na twee dagen een terugslag te zullen krijgen." 

De vlammen lijken uit het dak naar buiten te slaan.
Volledig scherm
De vlammen lijken uit het dak naar buiten te slaan. © Henk Vink/Stuve fotografie
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement