Volledig scherm
De politie trof onder meer twee, vermoedelijk, gestolen praatpalen van de ANBW, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen. © Politie

Wapens, drugs en dode dieren: Werkendammer aangehouden

WERKENDAM - Een 42-jarige Werkendammer is vanochtend in zijn huis aangehouden. De politie trof in de woning onder meer wapens, munitie, drugs en verschillende dierenschedels aan.

Rond de klok van 8.30 uur vielen agenten het huis binnen, naar aanleiding van verschillende anonieme tips dat er in het huis wapens zouden liggen. De politie nam wapens in beslag en doorzocht vervolgens de woning. Agenten vonden tijdens de doorzoeking verschillende spullen die uiteindelijk in beslag zijn genomen.

In de woning lagen twee alarmpistolen, een luchtdrukwapen, verschillende soort munitie, een stroomstootwapen en hulzen van granaten. Ook is er een kleine partij illegaal vuurwerk in beslag genomen. Vanwege de granaathulzen schakelde de agenten uit voorzorg de Explosieve Opruimingsdienst (EOD) in.

Dieren

Volledig scherm
De politie trof ook verschillende dieren aan. © Politie

Ook zijn er in overleg met de milieupolitie verschillende dierenschedels en een krokodillen- en luipaardhuid in beslag genomen. Ook werden drie afgeschoten vogels meegenomen en in de auto van de man lag een dode ree. De politie vermoedt dat deze dieren van stroperij afkomstig zijn.

Verder kwam de politie twee, vermoedelijk, gestolen praatpalen van de ANWB, onderdelen van een oud politie-uniform en een gestolen paspoort tegen.

De man had ook nog drugs in zijn huis liggen. Het gaat om kleine hoeveelheden hennep, amfetamine en LSD. Alles is in beslag genomen en wordt onderzocht. De man is aangehouden 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”