Volledig scherm
Het waterschap waarschuwt voor blauwalg in het oppervlaktewater. © Waterschap Rivierenland

Waterschap: Wees ook vandaag nog voorzichtig met slootwater

WERKENDAM - Het advies om mensen, honden en vee niet in aanraking te laten komen met water uit sloten en plassen in de regio, vanwege blauwalg geldt nog steeds. Het waterschap Rivierenland hoopt dat vandaag duidelijk wordt hoe groot het probleem is.

Woensdagmiddag waarschuwde het waterschap dat water uit de Maas, dat in onder meer het Land van Heusden en Altena wordt gepompt om de droogte tegen te gaan, blauwalg bevat. Vandaag moet duidelijker worden om welke variant van de schadelijk blauwalg het gaat.

Voorlopig is het advies om water uit sloten en plassen te mijden, zo laat het waterschap donderdagochtend desgevraagd weten. Dat geldt ook voor boeren, tuinders en mensen met huisdieren. Beregenen was overdag al verboden omwille van de droogte. Het waterschap laat weten het meteen te melden als er meer duidelijk is over de waterkwaliteit en eventuele maatregelen tegen de blauwalg.

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”