Volledig scherm
Een van de gesloopte bushokje in Hank. © Christian Alderliesten

Weer bushokjes gesloopt, dit keer in Hank: 'Het is een probleem in Brabant'

HANK - De sloop van twee bushokjes in Hank bij de A27 is zo grondig gebeurd, dat de vandalen langere tijd bezig moeten zijn geweest. Dat vermoedt althans raadslid Christian Alderliesten van Progressief Altena.

,,Recent werden er ook al twee bushokjes in Hank vernield. Nu dus opnieuw. En elders in Brabant is het ook een probleem. Het lijkt wel dweilen met de kraan open’’, zegt Alderliesten, die zelf in Hank woont. ,,Dit is wel heel grondig gedaan, zelfs de plafondplaten zijn eruit.’’ In de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand werden afgelopen weken liefst zeventien bushokjes vernield. 

Na het zomerreces kaart hij de kwestie aan in de gemeenteraad. ,,Kennelijk hebben we de daders niet in beeld, maar iemand moet toch iets gezien hebben, zou je denken. Dit hebben ze niet in vijf minuten gedaan. Al zijn ze via de A27 misschien ook snel weer weg.’’

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”