Volledig scherm
Met de tuincoach moeten natte voeten voorkomen worden. Foto ter illustratie. © Bert Jansen

Werkendamse politiek: tuincoach de oplossing voor wateroverlast

WERKENDAM - Er moet een tuincoach komen om wateroverlast in de gemeente Werkendam aan te pakken, vindt CDA Altena. ,,Mensen missen de kennis, maar met wat kleine aanpassingen kan veel overlast voorkomen worden", aldus raadslid Otto van Breugel.

In een brief aan het college van Werkendam stelt Van Breugel voor om een expert aan te stellen bij wie inwoners terecht kunnen met vragen over tuininrichting. Hij stelt dat het beter is om tuinbezitters goede voorlichting te geven dan hen te straffen wanneer hun tuin te veel betegeld is.

,,Wanneer burgers hun tuin willen aanpassen kunnen ze gratis deze tuincoach inhuren die advies geeft hoe deze het best vergroend kan worden. Ook geeft deze tuincoach mensen die niet weten wat te doen bij wateroverlast, advies hoe en waar bijvoorbeeld zandzakken moeten worden geplaatst", aldus van Breugel.

Drainage

Inwoners moeten volgens Van Breugel beloond worden als ze aanpassingen willen doen die bijdragen aan een betere drainage. ,,De gemeente kan bijvoorbeeld tegels gratis ophalen die uit de tuin zijn verwijderd om deze te vergroenen. Daarmee stimuleer je dat mensen iets gaan doen. Dat werkt volgens mij beter dan dat je ze gaat straffen met bijvoorbeeld een tuintegeltaks." Ook stelt het CDA voor dat de gemeente gratis zandzakken beschikbaar stelt. ,,Een paar kleine ingrepen kunnen al veel positieve gevolgen hebben.''

  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”