Volledig scherm
Chantal met haar advocaat. © ANP

Werkendamse sleept ROC voor rechter vanwege onvoldoende medewerking in zaak sekstape

BREDA/WERKENDAM - Chantal uit Werkendam eist via de rechter complete toegang tot de computers van het Florijn College. Woensdagochtend dient een kort geding voor de Bredase rechtbank waarin de 22-jarige Chantal het ROC West-Brabant dagvaardt.

De school zou niet voldoende meewerken aan het onderzoek naar het seksfilmpje van de Werkendamse, dat enkele jaren geleden op internet werd verspreid. Dat zegt haar advocaat, Thomas van Vugt.

Geen onbeperkte toegang
Het ROC zegt dat de onderwijsinstelling best wil meewerken aan dat digitale speurwerk, maar de deskundigen die Chantal daarvoor inhuurt niet onbeperkt toegang geeft tot het computersysteem.

Woordvoerder Ed Ottevanger van het ROC: „Wij hebben ook de wettelijke plicht om de privacy van leerlingen en medewerkers te beschermen. Die belangen conflicteren nu. Volgens ons werken we ruim mee, maar daar is niet iedereen het mee eens.”

Chantal wil weten wie ooit haar privéleven vergalde door een seksfilmpje van vier jaar geleden via Facebook te verspreiden. Het filmpje was gemaakt door haar toenmalige vriendje, maar die heeft altijd ontkend dat hij het op sociale media had geplaatst.

Waalwijk, Heusden e.o.