Volledig scherm
© AD

Werkzaamheden Merwedebrug maandag hervat

GORINCHEM - De bouw van de steiger onder de Merwedebrug wordt maandag hervat. Dat meldt Rijkswaterstaat. Een oorzaak voor de klachten van steigerbouwers, waardoor de werkzaamheden werden stilgelegd, is niet gevonden.

De bouw van de stellage onder de brug in de A27 werd stopgezet toen vijf medewerkers dinsdagavond onwel werden. Ze voelden zich vreemd in hun hoofd, kregen keelklachten en hadden last van een verdoofd gevoel in hun tong. De aannemer heeft een dag later luchtmonsters genomen op de werkplek onder de brug voor onderzoek.

Oorzaak onbekend
De oorzaak van de onwelwording is nog onbekend. Uit inspecties voorafgaand aan de werkzaamheden is vastgesteld dat de verf die gebruikt is bij de brug de kankerverwekkende stof chroom-6 bevat. De steigerbouwers hebben niet aan de verflagen gewerkt, meldt Rijkswaterstaat.

Bij werkzaamheden waarbij wel aan de verflaag moet worden gewerkt, worden voorzorgsmaatregelen genomen zoals beschermingsmiddelen. De komende tijd worden extra metingen gedaan naar de uitstoot van uitlaatgassen. Na het weekend wordt gekeken of de planning van de werkzaamheden wordt aangepast.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug op bd.nl/merwedebrug.

Waalwijk, Heusden e.o.