Volledig scherm
Wijkagent verkleed als 'inbreker'. © Politie.nl

Wijkagenten doen alsof ze inbrekers zijn in Werkendam om burgers alert te maken

WERKENDAM - Wijkagenten Erwin Schilders en Jack Mulder verkleedden zich als 'inbreker' woensdagavond 11 oktober in Werkendam. Met zijn gezicht verborgen onder een capuchon liep Schilders door het dorp met de hoop dat bewoners de politie zouden bellen.

In de omgeving van de Kappenwaard, Kerckekamp, Bentlaken en de Sluyterstraat liep de verkleedde wijkagent door de straten. ,,Het gebeurt momenteel nog te vaak dat inwoners een verdachte situatie waarnemen, maar daar niets mee doen”, aldus Schilders. 

Een buurtbewoonster volgde op de Kappenwaard de vermomde wijkagent. Zij belde direct de politie en gaf nauwlettend zijn locatie door. Wijkagent Mulder reed in een politieauto door de omgeving en ging gelijk op de melding af. Ook op de Kerckekamp werd de ‘inbreker’ gezien. Twee buurtbewoners spraken de wijkagent aan. Op de Bentlaken en de Sluyterstraat kwamen de buurtbewoners eveneens naar buiten om verhaal te halen.

In totaal zijn er drie meldingen gedaan van een verdachte situatie en zijn er tien mensen verhaal komen halen bij de verklede wijkagent. Na de nodige uitleg werd de actie in het dorp zeer positief bevonden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.