Volledig scherm
Poppodium Xinix in Nieuwendijk. © Google Maps

Xinix koopt poppodium: 'Xinix is vanaf vandaag echt van ons'

NIEUWENDIJK - Het is het bestuur van poppodium Xinix gelukt om het pand  in Nieuwendijk te kopen van woonstichting Land van Altena.

Daarmee is de actie Xinix koopt Xinix die in 2015 van start ging met succes afgesloten. Het probleem voor Xinix was dat het bestuur jaarlijks 40.000 euro huur betaalde. De corporatie vroeg 375.000 euro voor het gebouw. Dankzij bijdragen van ongeveer vijftig donateurs en een financier was er geld genoeg om het koopcontract te tekenen.

Volgens de corporatie is in het koopcontract afgesproken dat de huidige maatschappelijke functie gewaarburgd moet blijven. ,,Lukt dit niet, dan zal het pand weer verkocht moeten worden aan de woningcorporatie", aldus Kees Biesheuvel van Het Land van Altena. 

Lening

De donateurs hadden samen een ton toegezegd. Dat was niet genoeg om het pand te kopen. Een oud-ondernemer uit Nieuwendijk maakte recent bekend een lening te willen verstrekken, waardoor het Xinix-bestuur het pand kon kopen. Het bestuur spreekt van een historische dag. ,,Xinix is vanaf vandaag echt van ons."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeersdeelnemers'

    Ongeloof bij hoofdagent na ongeval Werkendam: 'Zijn wij echt zo ver gezakt? Bedankt verkeers­deel­ne­mers'

    WERKENDAM - Tientallen meters spookrijden, gevaarlijk slalommen langs pionnen en de politiemedewerkers uitmaken voor rotte vis omdat ze er niet langs mogen. Enkele automobilisten hebben zich vrijdag na een ernstig ongeval in Werkendam van hun slechtste kant laten zien. Hoofdagent Hasan kan er met zijn verstand niet bij. ,,Zijn wij zo ver gezakt dat ons eigen belang boven het leed van een ander staat?”