Volledig scherm
© Thinkstock

Zes jaar cel na jarenlange incest door Dussenaar

DUSSEN - Een 58-jarige man uit Dussen is dinsdag veroordeeld tot zes jaar cel voor het jarenlang seksueel misbruik van zijn dochter. Het nu 14-jarige meisje is vanaf haar achtste jaar, toen ze met haar vader en moeder in Schiedam woonde, betast en getongzoend door de man, die ook gemeenschap met haar had. Volgens de rechter heeft de vader zeer ernstig misbruik gemaakt van de loyaliteit van het meisje.

Na de scheiding van vader en moeder verhuisde eerst genoemde mei vorig jaar naar Werkendam, waar het grove misbruik doorging. Vaak kneep hij hard in haar armen, waardoor ze blauwe plekken opliep. Als ze het uitgilde, drukte hij haar mond dicht. Als haar vader weer had gedronken, wist het meisje dat het weer tijd was. Haar moeder heeft nooit wat gemerkt.

Vriendje
Op school in de brugklas vertelde ze het tegen een klasgenootje, maar 'het geheim' werd nog niet bekend. Pas toen het slachtoffer begin dit jaar een vriendje kreeg, stortte ze haar hart uit bij haar moeder. De man is kort daarop gered door de politie, toen hij zelfmoord probeerde te plegen.

Het meisje krijgt als voorschot alvast 5.000 euro schadevergoeding voor 'haar verwoeste jeugd en verdere leven'. Ze vroeg 10.000 euro, maar moet daarvoor naar de civiele rechter.

Waalwijk, Heusden e.o.