Volledig scherm
Tijdelijk geen vrachtverkeer op de Merwedebrug. © ANP

Zes schadeclaims over Merwedebrug

WERKENDAM/ GORINCHEM - Zes transportbedrijven uit de regio hebben een schadeclaim ingediend bij Rijkswaterstaat, omdat zij schade hebben van de afsluiting van de Merwedebrug bij Gorinchem.

De brug is al enkele weken niet toegankelijk voor vrachtverkeer, omdat er haarscheurtjes zijn gevonden. Zwaar verkeer zou daardoor gevaar op kunnen leveren. Voor veel transportbedrijven betekende de afsluiting dat flink omgereden moet worden. Los van het feit dat het de bedrijven veel kostbare tijd kost zeggen de ondernemingen ook dat het veel geld kost.

Langer achter het stuur
Vooral omdat veel meer kilometers gemaakt moeten worden, wat onder andere inhoudt dat chauffeurs langer achter het stuur zitten. De zes claims worden bekeken door een speciale commissie, zo werd onlangs op een informatie-bijeenkomst verteld. Daar beklaagden transportondernemers zich over het feit dat bij het indienen van een schadeclaim Rijkswaterstaat allerlei voorwaarden schept en er ook veel papierwerk aan te pas komt om de claim in te kunnen dienen. De werkzaamheden zullen nog ongeveer drie weken gaan duren, aldus Rijkswaterstaat.

Waalwijk, Heusden e.o.