Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Jezelf verstaanbaar maken in een druk café: het belang van handgebaren

VideoIn een drukke kroeg met veel geluid is het moeilijk communiceren. Maar er zijn manieren om je verstaanbaar te maken.

Je bent een avondje uit en staat met vrienden te genieten van een biertje. Aan de andere kant van de bar zie je een knappe man of vrouw staan die je ook graag een drankje zou willen aanbieden. Hoe doe je dat als je vrijwel onverstaanbaar bent? Schreeuwen heeft niet zoveel zin, maar met een duidelijk ‘drink-gebaar’ snapt hij of zij waarschijnlijk wel wat je bedoelt. ,,Dat soort bewegingen worden ook wel iconische handbewegingen genoemd’’, zegt neurowetenschapper Linda Drijvers (Radboud Universiteit) in bovenstaande video.

  1. De Monocerotiden komen eraan! Nu maar hopen dat we ze kunnen zien
    Meteorenregen

    De Monoceroti­den komen eraan! Nu maar hopen dat we ze kunnen zien

    De Monocerotiden komen eraan! ‘De wát’, vraag je je wellicht af. Juist, de Monocerotiden. Een zwerm meteoren die doorgaans voor weinig vuurwerk zorgt. Dit jaar is dat naar verwachting anders. In de late nacht van donderdag en vroege ochtend van vrijdag zouden er tientallen, zo niet honderden, meteoren te zien moeten zijn. De grootste piek duurt niet veel langer dan 11 minuten. Dus opletten geblazen, want het is voorbij voor je het weet.