Volledig scherm
PREMIUM
© Eigen huis - Rene Froger

Simpelweg gelukkig worden, hoe dóe je dat?

Pieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden om de beurt teksten van Nederlandstalige hits. Ze geven, al dan niet met de hulp van de wetenschap, antwoorden op vragen die die nummers oproepen.

Ik ken iemand die ooit samen met René Froger in een foyerachtige ruimte zat te wachten. Op een zeker moment vroeg Froger of ze wat wilde drinken (dit lijkt een Metoo-verhaal te worden, maar dat is niet zo). Zij zei dat ze wel trek had in thee. Hij liep naar de bar en kwam terug met een kopje. ,,Een vers kopje thééééééé’’, schalde hij toen door de ruimte. Dit was voor haar een moment waarop droom en werkelijkheid elkaar op wonderbaarlijke manier kruisten. René Froger die hoogstpersoonlijk een kopje thee komt brengen, en die handeling begeleidt met een absolute klassieker uit de Nederlandse liedjesliteratuur, door hemzelf beroemd gemaakt. Dat verzin je toch niet?

  1. De Monocerotiden komen eraan! Nu maar hopen dat we ze kunnen zien
    Meteorenregen

    De Monoceroti­den komen eraan! Nu maar hopen dat we ze kunnen zien

    De Monocerotiden komen eraan! ‘De wát’, vraag je je wellicht af. Juist, de Monocerotiden. Een zwerm meteoren die doorgaans voor weinig vuurwerk zorgt. Dit jaar is dat naar verwachting anders. In de late nacht van donderdag en vroege ochtend van vrijdag zouden er tientallen, zo niet honderden, meteoren te zien moeten zijn. De grootste piek duurt niet veel langer dan 11 minuten. Dus opletten geblazen, want het is voorbij voor je het weet.