Volledig scherm
PREMIUM
© Eigen huis - Rene Froger

Simpelweg gelukkig worden, hoe dóe je dat?

Pieter Hulst en Gijs Groenteman ontleden om de beurt teksten van Nederlandstalige hits. Ze geven, al dan niet met de hulp van de wetenschap, antwoorden op vragen die die nummers oproepen.

Ik ken iemand die ooit samen met René Froger in een foyerachtige ruimte zat te wachten. Op een zeker moment vroeg Froger of ze wat wilde drinken (dit lijkt een Metoo-verhaal te worden, maar dat is niet zo). Zij zei dat ze wel trek had in thee. Hij liep naar de bar en kwam terug met een kopje. ,,Een vers kopje thééééééé’’, schalde hij toen door de ruimte. Dit was voor haar een moment waarop droom en werkelijkheid elkaar op wonderbaarlijke manier kruisten. René Froger die hoogstpersoonlijk een kopje thee komt brengen, en die handeling begeleidt met een absolute klassieker uit de Nederlandse liedjesliteratuur, door hemzelf beroemd gemaakt. Dat verzin je toch niet?

  1. Waarom zeggen alle psychiaters ‘ja’ tegen mdma?
    Video

    Waarom zeggen alle psychia­ters ‘ja’ tegen mdma?

    Mdma is al jaren de populairste partydrug in Nederland. Ondanks dat het op de opiumlijst staat, zien wetenschappers ook de medische potentie. De positieve effecten van mdma - het maakt je socialer en minder geremd - zouden namelijk ook kunnen helpen bij de behandeling van psychiatrische stoornissen. Psychofarmacoloog Kim Kuypers (Universiteit Maastricht) onderzoekt dit. ,,De sociale effecten van mdma zou de gesprekken tussen patiënt en psychiater ten goede kunnen komen.”