Volledig scherm
Rene Hooghiemster namens Alecto Cycling Team tijdens Omloop der Kempen in Veldhoven © photo: Cor Vos

Alecto stopt als hoofdsponsor van Cycling Team

In 2020 zal de naam Alecto niet meer te zien zijn in de wielersport. Het Bossche elektronicabedrijf stopt als hoofdsponsor van Alecto Cycling Team.

Alecto werd begin dit jaar overgenomen en de nieuwe directie besloot het sponsorcontract niet te verlengen. Het elektronicabedrijf is vier jaar betrokken geweest bij het continental cycling team, eerst twee jaar als subsponsor en in 2018 en 2019 als hoofdsponsor.

De wielerploeg, met onder anderen de Brabanders Coen Vermeltfoort uit Vlijmen en Abe Celi uit Oosterhout in de gelederen, rijdt voornamelijk nationale wedstrijden. In april kreeg de ploeg een drama te verwerken, toen Robbert de Greef uit Geldrop na een hartstilstand in de Omloop van de Braakman overleed.

  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’