Theo Bos (in het oranje) in actie tijdens Keirin.
Volledig scherm
Theo Bos (in het oranje) in actie tijdens Keirin. © ANP

Alleen Bos niet naar kwartfinales op keirin bij WK baanwielrennen

VideoDrie van de vier Nederlandse sprinters hebben zich bij de WK baanwielrennen in Berlijn geplaatst voor de kwartfinales op het onderdeel keirin. Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, gisteren nog goed voor een wereldrecord en titel op de teamsprint, wonnen hun heat overtuigend. 

Matthijs Büchli eindigde in zijn heat als tweede, ook voldoende voor een vervolg.

Theo Bos, de vierde Nederlandse deelnemer, werd derde in zijn heat en kon zich ook in de herkansingen niet onderscheiden. In een heat met de Brit Jason Kenny en de Nieuw-Zeelander Sam Webster eindigde Bos als vierde. Hij is daarmee uitgeschakeld.

Bij keirin komen vijf of zes renners op gang achter een derny om vervolgens over drie ronden te sprinten om de zege. Büchli is de titelverdediger.

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.