Ceylin Del Carmen Alvarado.
Volledig scherm
Ceylin Del Carmen Alvarado. © BELGA

Alvarado profiteert in Brussel van val Worst

Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado heeft vanmiddag in Brussel de veldrit om de DVV Trofee gewonnen. Ze profiteerde in de slotfase van een val van Annemarie Worst, die tweede werd. 

Ver achter het duo Alvarado/Worst won de Belgische wereldkampioene Sanne Cant de strijd om de derde plaats. De Britse Anna Kay eindigde als vierde in de zevende race van de DVV Trofee. Gisteren won Alvarado ook al in Gullegem, waar Worst ontbrak. Alvarado won al de voorgaande drie crossen om de DVV Trofee en leidt het klassement. Ze won zaterdag ook al een cross in Gullegem. 

Marianne Vos liet de veldrit vandaag in Brussel schieten. De 32-jarige Brabantse was niet fit. Volgende week zijn de Nederlandse kampioenschappen in Rucphen, waar de vrouwen zondagmiddag het programma afsluiten. 

Quote

Ik ben tevreden, ondanks de foutjes. Het ging vandaag beter dan de afgelopen weken.

Annemarie Worst

In Brussel, op het terrein van de universiteit, was Worst als snelste weg en was alleen Alvarado in staat de renster van 777 te volgen. Achter het Nederlandse tweetal vormde zich een koppeltje met Cant en Kay, daarachter reden de geklopten bij wie Yara Kastelijn een negatieve hoofdrol vervulde. Eerst wilde ze alsnog de materiaalpost in en liep ze daarbij de Belgische Laura Verdonschot omver, een ronde verder ging de Europees kampioene onderuit met enkele rensters in haar spoor.

Voorin ging het ook niet steeds goed, Alvarado maakte foutjes en Worst leek de beste van de twee tot ze in de slotronde eerst niet uit haar pedaal kwam en er later niet meer inkwam met een val tot gevolg. Alvarado profiteerde en hoefde niet te sprinten voor haar elfde overwinning van het seizoen. ,,We waren aan elkaar gewaagd”, vertelde ze. ,,Ik had het geluk dat ze een foutje maakte in de slotronde. Het was anders een interessante sprint geworden.”

Alvarado heeft een voorsprong van meer dan 2 minuten op naaste belager Worst in een klassement waarvoor nog één cross, in het Belgische Lille, wordt verreden. ,,Dat is geruststellend.” Ook vol vertrouwen is ze voor het NK, volgende week in Rucphen. ,,Ik behoor wel tot de topfavorieten, maar er zijn er meer.” Worst ook, wellicht: ,,Ik ben tevreden, ondanks de foutjes. Het ging vandaag beter dan de afgelopen weken.”

  1. Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Van der Poel hoopt dit jaar nog Tour te kunnen rijden: ‘Sta ik zeker voor open’

    Mathieu van der Poel mikte voor zijn debuut in een grote wielerronde op het jaar 2021. Door het uitstel van onder meer de Olympische Spelen van Tokio 2020 vanwege de mondiale uitbraak van het coronavirus kijkt de Nederlandse coureur inmiddels anders tegen zijn planning aan. Deelname aan de Tour de France is dit jaar ineens een optie, mits het jaarlijkse wielerspektakel komende zomer toch doorgang kan vinden en zijn ploeg Alpecin-Fenix een wildcard kan bemachtigen.