Zakaria Dempster viert zijn zege.
Volledig scherm
Zakaria Dempster viert zijn zege. © photo: Cor Vos

Australiër Dempster de snelste in Veenendaal Classic

De Australiër Zakaria Dempster heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic op zijn naam geschreven. De 31-jarige coureur van Israel Cycling Academy was na 190 kilometer de snelste in de eindsprint van een kopgroepje van drie renners. Martijn Budding kwam in zijn woonplaats als tweede over de finish, gevolgd door Nick van der Lijke als nummer drie.

Ongeveer halverwege de koers begon een kopgroep van veertien renners voor de tweede maal aan de beklimming van de Grebbeberg. Na het afhaken van de Brit Alex Paton bleven er dertien coureurs vooraan over, die bij het ingaan van de laatste ronde van 40 kilometer een voorsprong van 3.25 minuten hadden op het peloton.

Bij de vierde en laatste doorkomst op de Grebbeberg was de marge 1.50. Oscar Riesebeek en Adriaan Janssen deden in de slotfase een vergeefse ontsnappingspoging waarna Dempster er met Budding en Van der Lijke vandoor ging. Zij wisten uit de greep van het jagende peloton te blijven. De Australiër was daarna de twee Nederlanders in de eindsprint te snel en te slim af.

Doe nu mee met het Persgroep Vuelta Wielerspel en win schitterende prijzen!