Bennett sprint voor Van Aert naar ritzege Dauphiné

videoSam Bennett heeft beslag gelegd op de derde rit in Critérium du Dauphiné. De Ier was de snelste in de pelotonsprint voor onder anderen Wout van Aert. 

De etappe was weinig enerverend te noemen. Twee vluchters probeerden het, maar de Eritreeër Natnael Berhane en de Fransman Quentin Pacher kregen nooit veel ruimte van het peloton. In de laatste kilometers werd het tweetal gegrepen en kozen de sprinters positie voor de massaspurt. Bennett bleek een klasse beter dan de concurrentie.

Achter hem werd Wout van Aert verrassend tweede, nog voor Davide Ballerini, Edvald Boasson Hagen en Alvaro Hodeg. 

De Belg Dylan Teuns behield de leiderstrui. Woensdag volgt een individuele tijdrit over ruim 26 kilometer in Roanne.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Britse baanploeg niet in paniek door Nederlands succes: ‘Alleen de Spelen tellen’

    Bij de Britse baanploeg, al jaren toonaangevend op de Olympische Spelen, is nog geen sprake van paniek na al het Nederlandse succes bij de afgelopen Europese kampioenschappen. Net als bij de voorgaande twee WK’s was Nederland dit EK (vijf keer goud, vier keer zilver en vier keer brons) de grote winnaar van het toernooi. ,,Indrukwekkend. Dit EK en ook de laatste jaren al,’’ zegt Iain Dyer, hoofdcoach van de Britse baanploeg. ,,Maar de vraag is: is Nederland er ook klaar voor op de dag dat het er echt om gaat: op de Olympische Spelen.’’