Volledig scherm
Lars Boom. © Cor Vos

Boom moet op zoek naar nieuwe ploeg: Roompot-Charles houdt definitief op te bestaan

Het doek is gevallen voor Roompot-Charles, de wielerploeg van Vlijmenaar Lars Boom. Het management is er niet in geslaagd om een nieuwe geldschieter te vinden, zo laat manager Michael Zijlaard weten aan de NOS. Het personeel van de Nederlands-Belgische wielerploeg is vrijdagochtend geïnformeerd. 

,,Er liepen nog wat lijntjes, ik heb nog een staatslot gekocht, maar we moeten realistisch zijn en zeggen: het gaat niet meer lukken", aldus Zijlaard. Op 23 juli maakte hoofdsponsor Roompot Vakanties bekend uit de wielerwereld te stappen. Er werd gezocht naar een nieuwe geldschieter, maar tevergeefs. 

Door het stoppen van de ploeg komen elf van de achttien renners op straat te staan. Onder anderen Lars Boom, Pieter Weening en Jan-Willem van Schip hebben nog geen nieuwe ploeg gevonden. 

Deur op een kier

Op dinsdag 15 oktober wordt de voorlopig laatste wedstrijd in het shirt van de ploeg gereden. Voorlopig, want mocht er zich in de tussentijd wel een nieuwe hoofdsponsor aandienen dan staat de deur voor 2021 open. ,,Er zijn veel co-sponsoren die weer met ons in zee gaan zodra we een nieuwe hoofdsponsor hebben gevonden.”

Wielerploeg Roompot werd in 2015 opgericht als ‘Orange Cycling’. Renners als Dylan Groenewegen, Johnny Hoogerland en Antwan Tolhoek reden voor de van oorsprong Nederlandse ploeg. Eind vorig jaar werd er gefuseerd met Sniper Cycling, het management achter wielerploeg Vérandas Willems-Crélan. Wout van Aert zou toen mee de overstap maken naar de fusieploeg, maar koos na lang gesteggel voor een contract bij Jumbo-Visma.

Volledig scherm
© Cor Vos
Volledig scherm
© Cor Vos